Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkini stefánia

75 perc
mester
átlagos
12 adag

Elkészítés

  1. A cukkinit és a sajtot  egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukkinit enyhén megsózzuk, majd hagyjuk kicsit állni, míg levet enged. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet.
  2. A vöröshagymát apróra felvágjuk, majd 1 evőkanál olívaolajon üvegesrepároljuk. Ezután kihűtjük egészen, mielőtt a töltelékbe tennénk.4 tojást keményre főzünk, majd félre tesszük.
  3. Akinyomkodott cukkinit egy tálba tesszük, majdhozzáadjuk a kihűlt, előpárolt vöröshagymát és a reszelt sajtot. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal és szerecsemdióval, és alaposan összekeverjük, majdhozzáadjuk először a zsemlemorzsát, végül az egész tojásokat.
  4. A baconszeleteket kiterítjük, ráhalmozzuk a cukkinis massza felét, és egyenletesen ellapogatjuk. A massza közepére helyezzük a főtt tojásokat, majd befedjük a maradék masszával. Végül a fólia segítségével felcsavarjuk úgy, hogy a bacon teljesen befedje.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaolajjal (bármilyen olajjal meglocsolhatjuk). Ezután óvatosan ráhelyezzük a baconös cukkinitekercset. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 160-180 fokon szép pirosra sütjük.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel felszeleteljük fel. Tálaláskor ízlés szerint salátával kínáljuk.

CUKKINITÓCSNI, -FASÍRT ÉS -PALACSINTA: 12 VARIÁCIÓ A NYÁR KEDVENC VACSORÁJÁRA >>> 

NE CSAK RÁNTSD! SZUPER ÖTLETEK A CUKKINI ELKÉSZÍTÉSÉHEZ >>> 

13 CUKKINIS EGYTÁLÉTEL, AMIT TE IS AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss