A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit ujjnyi vastag hasábokra daraboljuk. Megsózzuk, félre tesszük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral. Gépi habverővel felverjük a tojást, hozzákeverjük a lisztet. Kis adagokban hozzácsorgatjuk hozzá a frissen bontott sört, közben keverjük simára.
A cukkinit szárazra töröljük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A cukkinihasábokat egyenként belemártjuk a sörtésztába úgy, hogy mindenhol teljesen bevonja, kicsit lecsepegtetjük, majd óvatosan az olajba tesszük, és kisebb adagokban ropogósra, aranybarnára sütjük.
A kisült cukkinit émszűrőbe szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla. Azonnal tálaljuk. Zöldfűszeres-joghurtos mártogatóst kínálhatunk hozzá.