Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis sült zöldségek: könnyű és gyors vacsora a nyári melegben

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 3 db paprika (tv)
  • 5 db cukkini (közepes)
  • 5 db paradicsom (közepes)
  • 2 ek ghí (vagy olaj)
  • 1 tk római kömény
  • 2 csipet csili (szárított)
  • 1/4 tk asafoetida
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1,5 tk só
  • 1 ek koriander
  • 1 ek bazsalikom vagy petrezselyem

Elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízbe tesszük, majd meghámozuk és (ha nagy méretűek) 8 darabra szeleteljük.
  2. A cukkinit és a paprikákat 1-2 centiméteres darabokra szeletlejük. A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben felhevítjük közepes lángon, majd beletessszük a rómaiköményt, a csilit, az asafoetidát és a kurkumát. Összekeverjük a fűszereket, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikákat.
  3. 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a cukkinit és az őrölt koriandert. Néhány percig pirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsom darabokat és lejebb a tűzhely hőmérsékletét.
  4. Addig pároljuk, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén hozzáadjuk a sót és megszórhatjuk valamilyen zöldfűszerrel is.
  5. Frissen, kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival tálad. 

Megjegyzés

A nagy nyári melegben senki nem szeret hosszasan állni a konyhában és mindenki szereti ilyenkor előnyben részesíteni azokat az ételeket, amik nagyon gyorsan elkészülnek. Hát ez egy ilyen recept:) Ízletes zsenge cukkinivel, friss paprikával és paradicsommal pillanatok alatt elkészítheted. Igazi, könnyű nyári étel, ami nem terheli meg a szervezetedet a nagy hőségben sem. A fűszereknek köszönhetően nagyon könnyű megemészteni. Vacsorára vagy ebédre fogyasztva megtapasztalhatod, hogy kicsit sem nehezült el a tested, könnyűnek érzed magad és tele leszel energiával. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! - vitaik

Ezek is érdekelhetnek