Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkini kenyérkéregben

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkiniket kettévágjuk, és kikaparjuk a belsejüket, a kiszedett belsőt apróra vágjuk. A pórét és a paprikát szintén apróra vágjuk. A paradicsomok tetejét keresztben bemetsszük,forró, majd hideg vízbe merítve lehúzzuk a bőrét, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat, a húsát kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,

Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, 2-3 perc alatt elősütjük benne a cukkiniket, majd kivesszük. A serpenyőbe 1 evőkanál olajat öntünk, megfuttatjuk rajta a póréhagymát, hozzáadjuk a cukkinidarabkákat és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és amikor összepirult, levesszük a tűzről. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A főtt tojást kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és ezzel a masszával megtöltjük a cukkiniket. Tűzálló tálba tesszük, és a sütőben 5-6 percig pirítjuk. A paradicsomot elkeverjük a bazsalikommal és a paradicsomlével. A kenyérszeleteket finomra összevágjuk, összekeverjük a vajjal és a petrezselyemmel. A cukkinit kivesszük a sütőből, mellé öntjük a paradicsomragut, és a töltelék tetejére lapogatjuk a kenyérmasszát. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük (kb. 30 perc), majd tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 467 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek