Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkini kenyérkéregben

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 cukkni (kb. 80 dkg)
  • 2 szál póréhagyma
  • 30 dkg színes húsú paprika
  • 60 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 főtt tojás
  • 1 teáskanál vágott bazsalikom
  • 1 dl paradicsom ivólé
  • 10 szelet szendvicskenyér
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál vágott friss petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkiniket kettévágjuk, és kikaparjuk a belsejüket, a kiszedett belsőt apróra vágjuk. A pórét és a paprikát szintén apróra vágjuk. A paradicsomok tetejét keresztben bemetsszük,forró, majd hideg vízbe merítve lehúzzuk a bőrét, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat, a húsát kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,

    Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, 2-3 perc alatt elősütjük benne a cukkiniket, majd kivesszük. A serpenyőbe 1 evőkanál olajat öntünk, megfuttatjuk rajta a póréhagymát, hozzáadjuk a cukkinidarabkákat és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és amikor összepirult, levesszük a tűzről. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A főtt tojást kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és ezzel a masszával megtöltjük a cukkiniket. Tűzálló tálba tesszük, és a sütőben 5-6 percig pirítjuk. A paradicsomot elkeverjük a bazsalikommal és a paradicsomlével. A kenyérszeleteket finomra összevágjuk, összekeverjük a vajjal és a petrezselyemmel. A cukkinit kivesszük a sütőből, mellé öntjük a paradicsomragut, és a töltelék tetejére lapogatjuk a kenyérmasszát. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük (kb. 30 perc), majd tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
    1 adag: 467 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin