Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 cukkinis egytálétel, amit te is azonnal el akarsz készíteni!

A cukkini egy igazi jolly joker alapanyag: süthetjük, főzhetjük, tölthetjük és rétegezhetjük, minden jól áll neki. Most 13 rakottast választottunk, aminek garantáltan senki nem tud ellenállni. Jó étvágyat!

A cukkinit azért szeretjük, mert könnyű szerkezetű a húsa, s ha jól készítjük el, szinte elolvad a szájban. A tökkel és a hasonlóan tölteni vágyott zöldségekkel ellentétben a cukkini esetében a teljes növény ehető, beleérve a héját, a magjait, sőt még a virágot is. Persze bizonyos méret alatt érdemes csak szőröstül-bőröstül fogyasztani, mert a nyáron kapható, tölteni való hatalmas példányoknak túl kemény a héja és a magja is. A mediterrán országokban inkább a sárgás, zsengébb típusú cukkinit kedvelik.

Ezért szeretjük a cukkinit

Aztán persze azért is szeretjük a cukkinit, mert kifejezetten alacsony a kalóriatartalma (100 gramm cukkiniben mindössze 15 kalória található), egyáltalán nincs benne koleszterin, cserébe viszont található benne mangán, kálium, foszfor, A- és B-vitamin. A cukkini segít karbantartani a szívünket, és hatásosan küzd az érelmeszesedés ellen.

A cukkini nagyon jól harmonizál a zöldfűszerekkel, jól illik hozzá a kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring. De más irányba is elvihető egy kis szerecsendióval, frissen őrölt fekete borssal vagy egy csipetnyi rózsaborsos sóval. Lássuk, milyen csodálatosan finom egytálételeket készíthetünk belőle. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb cukkinis recepteket.

1. KORIANDERES CSIRKÉVEL TÖLTÖTT CUKKINI >>>

2. CUKKINIS GOMBÁS PITE >>>

3. NAGYON EGYSZERŰ TÖLTÖTT CUKKINI >>>

4. TEPSIS GOMBÁS CUKKINI >>>

5. MINI CUKKINI PIZZA >>>

6. CUKKINIS KRUMPLIS PUFFANCS >>>

7. CUKKINIS GOMBÁS TÉSZTA >>>

8. NAGYON KÖNNYŰ CUKKINI LASAGNE >>>

9. RAKOTT CUKKINI mentesen >>>

10. CUKKINIS LECSÓ KECSKESAJTTAL >>>

11. KÉTSAJTOS RAKOTT CUKKINI >>>

12. Sajtos cukkini rizottó >>>

13. EGYSZERŰ ÉS GYORS RAKOTT CUKKINI >>>

MÉG TÖBB CUKKINIS ÉTEL RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss