Elkészítés: A szószhoz a fokhagymákat megpucoljuk, lereszeljük, hozzáadjuk a kis poharas tejfölhöz, pici tejet öntünk bele, hogy ne legyen sűrű. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Érdemes hagyni pár órát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A cukkinit megmossuk, vékony karikákra szeljük, ezután picit megsózzuk, és félretesszük. A 2 tojást és a körülbelül 20-25 dkg zablisztet, kevés tejet, ízlés szerint chilipelyhet, sót, borsot összekeverjük, míg palacsintatésztához hasonló állagot nem kapunk.
A kész tésztában megmártjuk a cukkiniszeleteket, és kevés olívaolajon puhára sütjük.
A bundás cukkinit a fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre