A burgonyát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és a burgonyánál egy kicsivel nagyobb darabokra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a ghít, beletesszük a fekete mustármagot - takarjuk le, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.
Amíg pattog a mustármag, lehúzzuk az edényt, hozzáadjuk a többi fűszert és elkeverjük, hogy egy picit piruljanak, majd hozzátesszük a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, és puhára páruljuk.
A végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesíthejük. Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatjuk.
Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról, a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!