Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkini bolognai módra

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát, sárgarépát és zellert, valamint a szalonnát külön-külön felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és összezúzzuk. A lábosban felhevített olajon a kétféle hagymát világosra pirítjuk, majd a sárgarépával és a zellerrel együtt pároljuk 2-3 percig.
  2. A szalonnával együtt a darált húst is a lábosba tesszük, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután hozzáforgatjuk a passzírozott paradicsomot és a paradicsompürét, megfűszerezzük, majd gyenge tűzön összeforraljuk.
  3. Közben a megmosott, a végektől megszabadított cukkinit feldaraboljuk vagy vastagabb szeletekre vágjuk, majd forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük 2-3 perc alatt. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, és a bolognai raguba forgatjuk.
  4. A ragut adagonként tányérokra szedjük. Tetszés szerint megszórjuk a falatnyi darabokra tépett vagy vágott sonkával, valamint egy kevés parmezánforgáccsal, és zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.
A cukkinit hosszú, vékony csíkokra metélve is megfőzheted: így olyan lesz mint a spagetti. Csepegtesd le, halmozd tányérokra, és merd rá a ragut.

Ezek is érdekelhetnek

Friss