Csúsztatott palacsinta

default user icon
8 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 5 tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg cukor,
  • 5 dkg liszt,
  • 3 dl tej,
  • a sütéshez:
  • olaj,
  • az ízesítéshez:
  • citromhéjas, vaníliás porcukor

Elkészítés

    Elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal. Fölengedjük tejjel, beletesszük a lisztet, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A jól kivajazott palacsintasütőre kisujjnyi vastag réteget öntünk belőle, és egyik oldalát gyengén megsütjük úgy, hogy fölül majdnem híg maradjon. Vigyázva tálra csúsztatjuk, és meghintjük citromhéjas, vaníliás porcukorral. Ezt egymás után ötször megismételjük. A legfelsőre nem hintünk cukrot. Amikor mind az öt palacsinta egymás tetején van, forró sütőben néhány percig pirítjuk.
    Akárcsak a tortát, cikkekre vágva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Novák Hanna 5 évvel ezelőtt
palacsintatésztába sosem raktunk cukrot, pont ezért, mert leragad!
Gudmon János 5 évvel ezelőtt
Sokadszorra találkozom olyan recepttel ezen az oldalon (is), hogy csak a fejem csóválom: \"-Te ezt megsütötted valaha? Ha igen, biztosan így?\" Én kétlem. Az öt tojást alapul véve, lisztböl 30 dkg, tejből 4 dl, cukorból 15 dkg, vajból 10 dkg kéne. Ez azért jelentős különbség. Ennyi liszttel csak rántottáról beszélhetünk...
Szajkó Sándorné 5 évvel ezelőtt
A CSÚSZTATOTT PALACSINTÁHOZ NEM KELL CUKOR, CSAK EGY KIS SÓ. ÉN IS DARÁLT , CUKROS DIÓVAL KÉSZÍTEM. A TETEJÉRE A MEGSÜLT RÉSZ KERÜL . HA ÖSSZEÁLLÍTOTTAM A SÜTŐBE BETESZEM EGY KIS IDŐRE, HOGY A TÖLTELÉK MEGOLVADJON. HIGGYÉTEK EL A CUKOR NEM HIÁNYZIK, A TÖLTELÉKBEN VAN ELÉG!
Marci 7 évvel ezelőtt
az aranyok tuti nem jok. pontosan ugyanazt csinaltam amit irt a szerzo es szanaszet esett es ragadt a teszta. en feljavitottam meg liszttel illetve tejjel (alapbol tul sok a tojas illetve tul keves a liszt). Amugy az ize a feljavitas utan bombajo.
Simonné Barta Ildikó 9 évvel ezelőtt
Az én receptem szerint 5 dkg vaj,4 tojás sárgája,pici cukor,10 dkg liszt,2,5 dl tej jól kikavarva,ezután a 4 tojás habját óvatosan beledolgozzuk.Kb. 6-7 palacsinta lesz belőle.Jó sok olajjal kell sütni,tuti nem ragad le!!!Én cukros darált diót szoktam közé szórni,a tetejére meg csokit reszelek.Naaaagyon fincsi,ma is mind elfogyott!Az előző receptben szerintem sok a cukor,ezért ragad le.
10 évvel ezelőtt
5 tojáshoz és 3 dl tejhez az 5 dkg liszt nem kevés egy kicsit???
Kerecsen Tamás 11 évvel ezelőtt
Valóban igencsak ragaszkodik még a teflonos palacsintasütőhöz is. Érdemes beszerezni egy vékony és hajlékony szilikon spatulát, anélkül csak cafatokban jön ki (a spatulával viszont csak kis ügyesség kell, és gyönyörű lesz). A másik trükk, hogy nem szabad túl vastagra csinálni a palacsintákat, mert akkor törékenyebbek lesznek (ebből a tésztamennyiségből kb. 7-8 palacsintát érdemes csinálni).
reni 11 évvel ezelőtt
Teflonos a palacsinta sütőm, de még se csúszott ki, sőt úgy kellett felvakarnom a palacsintákat, mindegyik sütése előtt kiolajoztam a sepenyőt, nem lehet, hogy túl sok a cukor? Mert amúgy nagyon finom, de ennyit szenvedni, hogy felvakarjam, és akkor még formátlan is!!!!

Hasonló Receptek

Magazin