Keress receptre vagy hozzávalóra

Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • A sütéshez:
  • vaj vagy olaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dióbél
  • 6 dkg porcukor
  • 20 dkg narancslekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 ek. cukorral. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.

    Elkészítés: A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék cukrot. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot lazán beleforgatjuk. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe tesszünk egy merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag tészalapokat kell kapnunk), megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A következő palacsintás is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé vaníiliaöntetet vagy tejszínhabot is.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 525 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sarimarian 5 évvel ezelőtt
Nem kell megfordítani a sütéskor a palacsintát?? Köszönöm a választ!
VivicaThomas 6 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi volt... és nem csak frissen, de hidegen is!
Elefanni 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, a recepten semmit nem változtattam,és tökéletes lett. :)
szekelyn 11 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept! A tészta könnyű, piskótaszerű, nagyon ízletes. Én kipróbáltam olyan változatot, hogy a töltelék mák-dió-meggylekvár volt, és a tetejére csokiszószt csorgattam. Isteni volt!

Hasonló Receptek

Magazin