Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csúsztatott palacsinta házi málnaöntettel

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • A málnaöntethez:
  • 25 dkg fagyasztott málna
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

    1. A vaj felét egy csipetnyi sóval és a tojás sárgájával habosra keverjük.A tejet és a lisztet folyamatosan hozzáadagolva a masszát csomómentesre készítjük.
    2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a palacsintamasszába forgatjuk.
    3. A mardék vajon a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, de csak az egyik oldalát sütjük készre. Tányérra csúsztatjuk sületlen oldalával felfelé, és megszórjuk vaníliás porcukorral. A következő palacsintát a sült oldalával lefelé rácsúsztatjuk, porcukrozzuk. Így készítjük el egymás után a rétegeket, de az utolsó palacsintát a sült felével felfelé borítjuk a palacsintahalomra.
    4. A málnaöntethez a gyümölcsöt egy kis lábosban felolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, és állandó kevergetés mellett összeforraljuk. A palacsinta mellé táltjuk.

    Még több palacsinta >>> 

    CSÚSZTATOTT ÉS RAKOTT – A PALACSINTATORTA!>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin