Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk. Ezután hozzátesszük a lisztet, a csipet sót, és a tejjel lassan elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd könnyedén hozzákeverjük a margarinos masszához. Miután elkészítettük a palacsintatésztát, kis olajon megsütjük a palacsinták egyik oldalát. A kész lapokat egymásra rétegezzük egy előtte kivajazott tűzálló tálba rakva, közéjük ízlés szerint szórhatunk cukros darált diót vagy mandulát, majd mogyókrémet, vaníliás cukrot, lekvárt, és így tovább, amíg az összes tésztát felhasználjuk. Az utolsó palacsintára már nem rakunk tölteléket, helyette ráöntjük a tejfölből és a tojásból kikavart öntettel. A kész palacsintavárat 25 perc alatt készre sütjük 180 fokos sütőben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre