Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csúsztatott palacsinta (alaprecept)

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj ( + a sütéshez )
  • 8 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5 dl tejszín
  • dió
  • mák
  • lekvár

Elkészítés

    1. A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Állandóan keverve beleszórjuk a lisztet, és beleöntjük a tejszínt. Simára keverjük, és 15 percig állni hagyjuk.
    2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a pihentetés után a masszába keverjük.
    3. Kivajazunk egy serpenyőt, tésztát öntünk bele, majd csak az egyik oldalát pirosra sütjük, és vajjal kikent tálra csúsztatjuk. Megszórjuk dióval, mákkal vagy megpöttyözzök lekvárral, csokiszósszal, majd a hasonló módon megsütött palacsintát rácsúsztatjuk. Így rétegezzük, amíg tart a tésztamassza, majd az utolsó palacsintát a tetejére borítjuk.
    4. A palacsintatortánkat 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd ízlés szerint mártásokkal, cukorral meghintve tálaljuk.

     A LEGJOBB PALACSINTATÉSZTA >>> 

    LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin