Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csúsztatott palacsinta (alaprecept)

60 perc
mester
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Állandóan keverve beleszórjuk a lisztet, és beleöntjük a tejszínt. Simára keverjük, és 15 percig állni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a pihentetés után a masszába keverjük.
  3. Kivajazunk egy serpenyőt, tésztát öntünk bele, majd csak az egyik oldalát pirosra sütjük, és vajjal kikent tálra csúsztatjuk. Megszórjuk dióval, mákkal vagy megpöttyözzök lekvárral, csokiszósszal, majd a hasonló módon megsütött palacsintát rácsúsztatjuk. Így rétegezzük, amíg tart a tésztamassza, majd az utolsó palacsintát a tetejére borítjuk.
  4. A palacsintatortánkat 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd ízlés szerint mártásokkal, cukorral meghintve tálaljuk.

 A LEGJOBB PALACSINTATÉSZTA >>> 

LEKVÁRFŐZÉS, AVAGY AZ ÜVEGHEGYEKEN TÚL >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss