Elkészítés: A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítom, karikákra vágom. Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a csirkeszívet. Addig párolom, míg a szív fehéredni kezd. Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt 10 percig párolom, időnként megkeverve. Ezután, annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje. Forrásig fedő alatt főzöm. Belekerül a krumpli, a kakukkfű és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Ezekkel újabb 10 percig főzöm.
Mikor készre főtt, a tejszínt - a főzőléből keveset kivéve - temperálom, és kevés liszttel elkeverve a levest behabarom. Ekkor teszem bele a kaprot, és felforralom.
A leveles tésztát kiterítem, és az edényemnél kicsit nagyobb tányér mellett körbevágom. A szélét körbekenem tojássárgájával, a levest az edénybe szedve a tésztát ráborítom, majd körbenyomkodom. A tetejét is megkenve a tojássárgájával, 20 percig előmelegített sütőbe teszem.