Elkészítés: A gombákat alaposan megsikálom, vastag szeletekre vágom, olívaolajon épp csak roppanósra sütöm, sózom, borsozom. Hűlni hagyom. A tésztát felhasználás előtt 10 perccel kiveszem a hűtőszekrényből.
Ez idő alatt a tojások fehérjéből kemény habot verek, a sárgájukat pedig habverővel összekeverem a ricottával. Sózom, borsozom, hozzáadom a kakukkfüvet és a reszelt sajtot. Belekeverem a felengedett spenótot, majd óvatosan hozzáadom a kemény fehérjehabot.
A tésztát kiterítem, kibélelek vele egy 26 cm átmérőjű cakkos szélű kerámia lepényformát. A túllógó részeket körben levágom, ebből kis szíveket szaggatok. A tésztával bélelt lepényformát megtöltöm a könnyű spenótos keverékkel. A tetejét szépen elegyengetem – egy habkártya ilyenkor csodákra képes. Szépen elrendezem rajta a kis szíveket és a gombaszeleteket, színes borssal, petrezselyemmel díszítem.
190 fokra előmelegített sütőbe tolom, 35-40 perc alatt szép pirosra sütöm. Langyosan, hidegen egyaránt kitűnően szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre