Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csupacsoki tortácskák cseresznyezselével

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztájához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál olaj
  • 6 kanál forró víz
  • 10 kanál liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 3 kanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg magas kakótartalmú csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 1 csoki ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • tetszés szerint cseresznyepálinka
  • 1 kis üveg cseresznyezselé

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját felhabosítjuk a cukorral, folyton kevergetve lassanként belecsepegtetjük az olajat, beleszórjuk a kakaót, beletesszük a szódabikarbónát, amire ráöntjük a citromlevet, hozzáöntjük a vizet, és végül beledolgozzuk a lisztet. Ebbe a masszába gyengéden belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben tűpróbáig sütjük.

Kihűtjük és óvatosan kettévágjuk, de a lapokat egymáson hagyjuk. Óvatosan dolgozzunk vele, lehet, morzsálódik kissé! Nagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, odafigyelve, hogy minél kevesebb hulladék maradjon.

A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, a vajat habosra keverjük a cukorral, a pudigporból és a tejből pudingot főzünk, minden hozzávalót kihűtünk. A három hozzávalót mixerrel fényes, habos krémmé dolgozzuk össze, ha szeretjük, öntsünk hozzá pár kanál cseresznyepálinkát vagy esetleg rumaromát.

A tortácskák alsó lapját kenjük meg cseresznyezselével, majd vastagon csokikrémmel, borítsuk rá a felső lapokat, és vonjuk be bőkezűen krémmel.

Tejszínhabbal, csokiforgáccsal díszíthetjük, csupacsokis, nagyon finom desszert!

Megjegyzés

A tésztahulladékot pohárkrém alapjának tehetjük, vagy morzsálhatjuk, és különböző desszertekhez használhatjuk. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss