Elkészítés: A tojások sárgáját felhabosítjuk a cukorral, folyton kevergetve lassanként belecsepegtetjük az olajat, beleszórjuk a kakaót, beletesszük a szódabikarbónát, amire ráöntjük a citromlevet, hozzáöntjük a vizet, és végül beledolgozzuk a lisztet. Ebbe a masszába gyengéden belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben tűpróbáig sütjük.
Kihűtjük és óvatosan kettévágjuk, de a lapokat egymáson hagyjuk. Óvatosan dolgozzunk vele, lehet, morzsálódik kissé! Nagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, odafigyelve, hogy minél kevesebb hulladék maradjon.
A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, a vajat habosra keverjük a cukorral, a pudigporból és a tejből pudingot főzünk, minden hozzávalót kihűtünk. A három hozzávalót mixerrel fényes, habos krémmé dolgozzuk össze, ha szeretjük, öntsünk hozzá pár kanál cseresznyepálinkát vagy esetleg rumaromát.
A tortácskák alsó lapját kenjük meg cseresznyezselével, majd vastagon csokikrémmel, borítsuk rá a felső lapokat, és vonjuk be bőkezűen krémmel.
Tejszínhabbal, csokiforgáccsal díszíthetjük, csupacsokis, nagyon finom desszert!