Elkészítés: A 4 tojást szétválaszjuk. A sárgájukhoz adjuk a csokis pudingport, a sütőport, a kakaót és az édesítőt ízlés szerint, majd beleforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot. 26 centis tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Gyorsan megsül! Amikor már illata van, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, kivesszük, és lecsöpögtetett meggybefőttet szórunk rá, majd meghintjük fahéjjal.
A 2 csomag vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk kb. 7-8 dl tejjel (ízlés szerinti édesítővel ízesítjük). Ha kész, ráöntjük a meggyekre.
Ezután a meggybefőtt levét felforraljuk, és az epres pudingport belekeverjük (mintha pudingot csinálnánk, csak vízzel, édesítést nem elfelejteni...). Ha kész, ráöntjük a vaníliás pudingunkra. A tetejére ribizlit szórunk (elhagyható, de szerintem nem érdemes).
Hagyjuk kihűlni, és a hűtőbe néhány órát pihentetjük tálalás előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre