Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülökpörkölt IV.

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülök bőrös részéről az esetleges szőrszálakat eltávolítjuk (kézi borotvával vagy gázláng felett pörzsölve), folyó víz alatt leöblítjük, szárazra megtörölgetjük, és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.

Egy nagyobb, 5 literes űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, jól átpirítjuk a vöröshagymán. Sózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, beleaprítjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát, megszórjuk köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt pároljuk. Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsoljuk a borral, és tovább pároljuk, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatjuk, ha kell, utánfűszerezzük.)

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vagy hasábra vágva belekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen (kb. 5-6 dl), újra sózzuk, megszórjuk kevés majoránnával, és kb. 15-20 perc alatt közepes hőfokon, lefedve készre főzzük. Amikor elkészült, és esetleg zsírosnak találjuk a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetjük a felesleges zsiradékot.

Tálalásnál kenyeret és ízlés szerinti salátát kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss