Elkészítés: A csülköket kicsontozzuk, a csontokat fűrésszel elvágjuk. A húst bőröstül falatnyi darabokra vágjuk.
A csontos részekkel kezdve belerétegezzük a húst és a hagymát a bográcsba, közben sózzuk. Amikor kész, feltesszük a tűzre, és szépen, lassú tűznél pároljuk, csak a bográcsot forgatva. Nem kell megijedni, ereszt magának annyi levet, hogy nem ég oda. Mire a hús megfő, addigra a hagyma is péppé fő benne.
Mikor a levét elfőtte, mindig csak annyi vizet pótoljunk, amennyit feltétlen muszáj. Mikor már úgy 80%-ig megfőtt (lassú tűznél ez kb. 3,5-4 óra), beletesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd készre főzzük.
Sós vízben főtt krumplival, savanyúsággal és friss kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre