Elkészítés: A csülök bőrös részéről az esetleges szőrszálakat eltávolítom (kézi borotvával vagy gázláng felett pörzsölve), folyó víz alatt leöblítem, szárazra megtörölgetem, és kb. 3 cm-es kockákra vágom.
Egy nagyobb, 5 literes űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítom. Beleadom a húst és a fokhagymát, jól átpirítom a vöröshagymán. Sózom, megszórom a pirospaprikával, beleaprítom a paradicsomot és a zöldpaprikát, megszórom köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt párolom.
Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsolom a borral, és tovább párolom, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.)
A burgonyát megtisztítom, kockára vagy hasábra vágva belekeverem, felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen (kb. 5-6 dl), újra sózom, kevés majoránnával megszórom, és kb. 15-20 perc alatt közepes hőfokon, lefedve készre főzöm.
Amikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.
Tálalásnál kenyeret és ízlés szerinti salátát kínálok hozzá.