Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Csülökpörkölt benne főtt burgonyával

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csülökpörkölt benne főtt burgonyával

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 79
  • Elküldve: 26

Hozzávalók kb. 6-7 személyre:

  • 1,8 kg kicsontozott sertés hátsó csülök (soványabb fajta)
  • 40 dkg vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika (egyik lehet csípős is)
  • 2-3 db paradicsom vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1-2 teáskanál só, ízlés szerint
  • burgonya mennyisége tetszés szerint
  • 1 bő mokkáskanál morzsolt majoránna

Elkészítés:

A csülök bőrös részéről az esetleges szőrszálakat eltávolítom (kézi borotvával vagy gázláng felett pörzsölve), folyó víz alatt leöblítem, szárazra megtörölgetem, és kb. 3 cm-es kockákra vágom.

Egy nagyobb, 5 literes űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítom. Beleadom a húst és a fokhagymát, jól átpirítom a vöröshagymán. Sózom, megszórom a pirospaprikával, beleaprítom a paradicsomot és a zöldpaprikát, megszórom köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt párolom.

Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsolom a borral, és tovább párolom, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.)

A burgonyát megtisztítom, kockára vagy hasábra vágva belekeverem, felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen (kb. 5-6 dl), újra sózom, kevés majoránnával megszórom, és kb. 15-20 perc alatt közepes hőfokon, lefedve készre főzöm.

Amikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.

Tálalásnál kenyeret és ízlés szerinti salátát kínálok hozzá.

Megjegyzés:

A bort azért teszem bele, mert plusz finom aromát ad a húsnak, és ha marad másnapra is, tapasztalatom szerint a benne lévő főtt krumpli sem lesz *másnapos* ízű, mint bor nélkül.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!



gaby53 receptjeiből:
Marhavadas spagettivel
Almaszósz avagy almamártás
Egyszerű grízgaluskaleves
Zellerzöldes burgonyafőzelék
Kókuszkrémes szelet
Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással
Gombaleves szaggatott galuskával
Zellerzöldes zöldségleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. bednem
    2014. október 12. (vasárnap) 19:03
    Ez nagyon finom! Holnapra készítettem, de ebből így este felé is enni kell... :)
Receptválogatás
Tojásos finomságok
A termékenység és az új élet szimbóluma, húsvétkor bőven jut belőle az asztalra. A hímes tojás mellett az alábbi receptekhez használjuk!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj
Rotolo (tojáskrémes tekercs) Rotolo (tojáskrémes tekercs)
Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli
Narancsos-mascarponés pitetorta Narancsos-mascarponés pitetorta
Narancslekvár, ahogy Gizi készíti Narancslekvár, ahogy Gizi készíti
Sütőtökös ravioli zsályás vajjal Sütőtökös ravioli zsályás vajjal
Házi rozsos zsemle Házi rozsos zsemle
Húsvéti göngyölt csirkemell Húsvéti göngyölt csirkemell
Egyszerű tejszínes túrótorta Egyszerű tejszínes túrótorta
Egyszerű burgonyás pogácsa Egyszerű burgonyás pogácsa
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116162_medvehagyma-110.jpg Itt a medvehagyma!

A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept