Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csülökkel töltött karaj

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet rövidkaraj
  • kb. 1,2 kg főtt, füstölt csülök
  • 1 kis üveg ecetes torma
  • 5 dkg margarin
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • bors
  • kevés cukor
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Először elkészítjük a tormakrémet: felforrósítjuk a margarint, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tűzről levéve a tejjel felöntjük, simára keverjük, ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a tojássárgáját és a fél
    citrom levét. Ha kihűlt, beleöntjük az üveg ecetes tormát, és habosra keverjük.

    A kihűlt főtt csülköt kicsontozzuk, és 8 felé osztjuk, felkockázzuk. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig elősütjük.

    Ezután minden hússzeletre tormakrémet
    púpozunk, és a csülökhússal betakarjuk, majd feltekerjük. Ha szükséges, összetűzzük.

    Az így elkészített csomagokat hagyományos módon panírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük.

    Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin