Csülök sörben sütve

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb méretű csülök
  • 12 szem közepes méretű burgonya
  • 50 dkg gyöngyhagyma
  • sült hús fűszerkeverék
  • bors
  • 10-12 szem szegfűszeg
  • 2,5 dl sör

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt megtisztítjuk, befűszerezzük, és egy alufóliával lefedett, mély tepsibe helyezzük. Kétujjnyi vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben, közepes tűznél 1,5 óráig pároljuk.

    A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk,
    mindkettőt egészben hagyjuk. Mindegyik hagyma közepébe egy egész szegfűszeget szúrunk.

    Kb. 1,5 óra után az alufóliát a húsról
    átmenetileg levesszük, a burgonyákat és a hagymákat a csülök köré tesszük. Újból befedjük, és még kb. fél óráig pároljuk, majd a sör felével a húst és a zöldségeket is meglocsoljuk.

    Újabb fél óra teltével ismét meglocsoljuk a maradék sörrel. Villával ellenőrizzük, hogy puha-e, ha igen, akkor fólia nélkül kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin