Csülök pékné módra

default user icon
12 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csülök
  • 1,5 kg krumpli
  • 4 fej hagyma
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoranna

Elkészítés

    Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, a felét rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. Aláöntünk egy nagy pohár vizet, majd letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütöben közepes lángon egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még további fél órát sütjük, hogy megpiruljon az étel. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

koCSo baCSi 2 évvel ezelőtt
Kedves Galus! Köszönöm a receptet, az alapján készítettem el, ahogyan leírtad annyi különbséggel, hogy nem kuktában, hanem simán fazékban főztem és füstölt csülköt. Az eredményről készítettem 2 képet, sajnos azt nem lehet képekkel visszaadni, hogy milyen finom lett :)))
Kiss Jakab Tamás 5 évvel ezelőtt
Sokan emlititek a főzési illetve sütési időt!Ez attól is függ,hogy milyen idős volt a disznó!
Ipacs Mónika 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom. Én füstölt csülökből szoktam csinálni, és agyag edényben.
Petrovics Zoltán 7 évvel ezelőtt
Én a csülköt Vegetás vízben kuktában előfőzöm,majd sok lila hagymával,leszelt burgonyával,füstőlt szalonnával megtűzdelve kacsasütőben készre sütöm,dinsztelt káposztával tálalom.Jó étvágyat hozzá,kipróbált kaja!
sarkozi.adri 8 évvel ezelőtt
Az étel nagyon jó, mi füstölt csülökkel csináljuk. Ezt előtte vízben áztattam pár órát, majd kisebb darabokra vágtam. A bőrét bevagdostam, az alá tettem a fokhagymaszeleteket. Ami a sütési időt illeti: én 2-2.5 órát sütöttem alufólia alatt, további 1-et anélkül, alacsony lángon. Puha lett a hús és ropogós a bőre.
Herczegfalvi Edina 8 évvel ezelőtt
Én is így csináltam ahogy hosszan le van írva,még sül....:)...folyt. köv.
Kiss Jakab Tamás 8 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet!Nagyon hasznosak voltak a hozzászólások is!Isteni lett a csülök!
9 évvel ezelőtt
Én úgy szoktam csinálni, hogy a csülköt előfőzöm kuktában, kb egy órát.Utána feldarabolom, főleg szeletekre,berakom a kacsasütőmbe (ez egy szlovák edény, vasból van és zománcos, teteje is van) és rászórom a rengeteg hagymát, sózom, borsozom, majorannát is teszek rá és jó sok fokhagymát.Ha már félig puha hozzáteszem a krumplit vagy hasábokra, vagy kockára vágom és jól megsütöm, pirosra.Ja, a csülök levéből teszek rá az elején.Nagyon finom, a férjem egyik kedvence. Üdv:Entinganyu.
10 évvel ezelőtt
Sziasztok! Szerintem legjobb, ha órákon át lassú tüzön abálom szinte teljesen készre. Majd a saját levében, akár fél napon (éjszakán) át hagyom kihülni -na nem a nyári forró éjszakákon- a teraszon/erkélyen stb. Ezek után a sütőbe stb. Üdv István
11 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is másképp ismerem és csinálom ezt az ételt. Először a megtisztított csülköt (csülköket) kuktába teszem, a lébe teszek babérlevelet, 2 hagymát egészben, néhány fokhagymagerezdet és kb. 10-15 szem egész fekete borsot. Mielőtt lezárnám a kuktát, felforralom, csak utána zárom le és a csülök méretétől függően 0,5-1 órát főzöm közepes lángon (hogy azért "fütyüljön" a szelep). Közben a krumplit és a hagymákat (egy nagy tepsihez én min. 5 közepes fejet használok) megpucolom, negyedelem (lényeg, hogy ne legyen túl apró) kb. 1-1,5 dl olaj ésfél dl víz keverékében jól elkeverek kevés édesnemes pirospaprikát (szép színt ad a krumplinak), sót, majorannát és aki szereti, még némi frissen őrölt borsot. A darabolt krumplit és hagyma-gerezdeket megforgatom ebben az olajos pácban, így kerül a tepsi aljára és erre szedem rá a majdnem teljesen megfőtt, csontjaitól megfosztott csülköt. Így már nem kell lefedve a sütőben párolni, hanem fólia nélkül légkeverős grillezéssel először 170 fokon sütöm kb 20-30 percig, aztán alsó-fölső sütéssel 200 fokon még 10-15 percig, de ekkor már figyelni kell, hogy mikor sült meg szép pirosra. Ha nincs légkeverős sütő, akkor néha óvatosan meg kell keverni a krumplit (nehogy összetörjön) illetve meg kell forgatni a húst. Lehet, hogy most bonyolultan írtam le, de az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel és garantált a siker - a nagyevő családokban. Kár, hogy nem fogyókúrás... :-) Próbáljátok ki, én még vendégeknek is szoktam adni - remegnek érte!

Hasonló Receptek

Magazin