Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülök aszalt szilvával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt megmossuk, a csont mellett kettévágjuk, megspékeljük fokhagymával, besózzuk, és megszórjuk rozmaringgal. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja.

A füstölt szalonnaszeletekkel kibéleljük az előzőleg beáztatott cserépedényt, belefektetjük bőrével lefelé a csülköt, aláöntünk 2 dl vizet, mellérakjuk a négybevágott vöröshagymát, és letakarva sütjük kb. 1 órát.

Ezután megforgatjuk a húst, a bőrét bevagdossuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk, ismét letakarjuk, és még 40 percig sütjük.

Ha megpuhult, de még nem pirult meg, letakarás nélkül ropogósra sütjük.

Ezután kiszedjük a csülköt, a visszamaradt pecsenyelevet zsírtalanítjuk, hozzáöntjük a bort, beletesszük a mag nélküli aszalt szilvát, fölforraljuk, és puhára főzzük.

A kicsontozott csülköt felszeleteljük, a boros aszalt szilvával tálaljuk. Köretnek burgonyapürét ajánlunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss