Elkészítés: A csülköt megmossuk, a csont mellett kettévágjuk, megspékeljük fokhagymával, besózzuk, és megszórjuk rozmaringgal. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja.
A füstölt szalonnaszeletekkel kibéleljük az előzőleg beáztatott cserépedényt, belefektetjük bőrével lefelé a csülköt, aláöntünk 2 dl vizet, mellérakjuk a négybevágott vöröshagymát, és letakarva sütjük kb. 1 órát.
Ezután megforgatjuk a húst, a bőrét bevagdossuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk, ismét letakarjuk, és még 40 percig sütjük.
Ha megpuhult, de még nem pirult meg, letakarás nélkül ropogósra sütjük.
Ezután kiszedjük a csülköt, a visszamaradt pecsenyelevet zsírtalanítjuk, hozzáöntjük a bort, beletesszük a mag nélküli aszalt szilvát, fölforraljuk, és puhára főzzük.
A kicsontozott csülköt felszeleteljük, a boros aszalt szilvával tálaljuk. Köretnek burgonyapürét ajánlunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre