Csülkös pacal

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg pacal (előfőzött, félkész)
  • 1 kg hátsócsülök
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 5 db paradicsom
  • 4 db fehér paprika
  • zsír
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • majoránna
  • babérlevél ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Az előfőzött, félkész pacalt először megabáljuk (hideg sós vízben feltesszük főni babérlevéllel, kevés citromlével).

    A sertészsíron üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

    Miután elkészült a pörköltalap, hozzáadjuk a megabált pacalt és a felszeletelt csülköt, ezt követően fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt babérlevéllel, zúzott fokhagymával és erős csöves paprikával. Majd fél liter vizet öntünk rá, amit főzés közben folyamatosan pótolni kell.

    A végén adjunk hozzá egy kis majoránnát, és ha szükséges, akkor tovább ízesítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bujdosó attila 4 évvel ezelőtt
víz helyett száraz vörösborral a z igazi:)
gggg 5 évvel ezelőtt
Csak 1 pici megjegyzés! Mindig annyi vizzel kezdjünk főzni amennyi az elkészítéshez szükséges! lehetőleg ne öntsünk utána,mert az utántöltött víz,már nem tudja átvenni az ízeket teljes mértékben ,és evvel rontunk az étel minőségén! Ez minden ételre igaz!

Hasonló Receptek

Magazin