Elkészítés: A füstölt csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatom, másnap friss vízben puhára főzöm. A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm, leszűröm, hagyom hűlni.
Salátás tálamban elkészítem a mártást: a paprikát kicsumázom, közepes kockákra vágom. Az ecetet a mustárral összekeverem, a félfőre vágott hagymával, a porcukorral elkeverem, sózom, a kukoricaolajat lassanként, szinte cseppegtetve belekeverem. A pirospaprikával meg a felaprított kaporral fűszerezem.
A füstölt, főtt csülköt kicsontozom, felkockázom, beleteszem a mártásba, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, hidegen tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre