Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csülkös karfiolsaláta

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kisebb füstölt sertéscsülök
  • 1 kg karfiol
  • 2 db piros színű húsos paprika
  • 1 evőkanál 10%-os csemege ételecet
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kiskanál porcukor
  • 5 evőkanál kukoricaolaj
  • pirospaprika
  • fél csokor kapor

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatom, másnap friss vízben puhára főzöm. A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm, leszűröm, hagyom hűlni.

    Salátás tálamban elkészítem a mártást: a paprikát kicsumázom, közepes kockákra vágom. Az ecetet a mustárral összekeverem, a félfőre vágott hagymával, a porcukorral elkeverem, sózom, a kukoricaolajat lassanként, szinte cseppegtetve belekeverem. A pirospaprikával meg a felaprított kaporral fűszerezem.

    A füstölt, főtt csülköt kicsontozom, felkockázom, beleteszem a mártásba, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, hidegen tálalom.

Megjegyzés

Tartalmas étel.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Köszi! És képzeld, mi lesz fél kettőre! Nani.
dzsafi
Nagyon jóképű! Imádom a csülköt mindenféle formában, kedvencem lesz ez is! (egyre ügyesebb leszel...)

Hasonló Receptek

Magazin