Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csülkös egytál

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 füstölt csülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 4-5 burgonya
  • 4 vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk.

    Ha már eleget ázott a cserépedényünk, kezdhetjük az alapanyagok rétegezését. Először a káposzta felét tesszük a tálba, ezt burgonyakarikákkal befedjük, majd a hagyma és a fokhagyma fele jön, aztán erre a feldarabolt csülök, majd ismét a hagyma, fokhagyma másik fele, végül pedig betakarjuk a maradék káposztával.

    Lefedjük, és hideg sütőbe téve 220 C-on 70-80 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin