Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csülkös-csipetkés babgulyás

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg füstölt csülök
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • szalonna
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • Erős Pista
  • kömény
  • 1 db tojás
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.

    Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom.

    Amíg a csülök fő, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

    Egy lábasban kevés olaj on a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket és a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele kevés vörösbort.

    Amíg fő a leves, a tojásból a liszttel elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.

    Tálalom tejföl lel, kenyérrel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ernocske
Nyár végétől, mikor már \"izmosak\" a leveszöldségek, egyszerűbben szoktam elkészíteni: a beáztatott és megmosott csülköt és tavalyi száraz babot, valamint a vastagra hagyott, esetleg keresztben félbe vágott leveszöldségeket kuktába teszem, felöntöm vízzel, és só nélkül (a csülökben úgyis néha túl sok is van, ezért szoktuk áztatni) megfőzöm. Nálam egyszerre szoktak megpuhulni, ezután a gőznyomás megszűnte után megkóstolom a levét, ha kell, ízesítem, beleteszem a hagymát, fokhagymát, tésztafélét, majd hagyományos fedő alatt ezek puhulásáig tovább főzöm, közben kevés paprikás rántást adok hozzá. Ez a variáns főleg akkor jó, ha szűkében vagyunk az időnek. Egyébként mi is nagyon szeretjük kenyérrel (akárcsak a krumplis gulyást vagy a halászlét), ilyenkor nem is főzök bele tésztát, max. vendégek kedvéért.

Hasonló Receptek

Magazin