Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös babragu

170 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csülköt felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. 4 gerezd fokhagymát, babérlevelet és feketeborsot szórunk a főzőlébe. Feltesszük főni, lassú tűzön, 3 óra alatt puhára főzzük.
  2. Ha kész a csülök, nekilátunk a ragunak. A hagymát aprítjuk, és forró serpenyőben, olívaolajon pirítani kezdjük. Beleszórjuk a barna cukrot, hogy szépen karamellizálódjon.
  3. A kápia paprikát, a megpucolt fokhagymát és a zellerszárat apróra vágjuk. Ha a vöröshagyma már majdnem kész, hozzáadjuk. Borsozzuk, belevágjuk a chilit, és pár percig tovább pirítjuk.
  4. Beleszórjuk a füstölt paprikát, és azonnal öntünk rá 1 dl-t a csülök főzőlevéből. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzervet, és lassú tűzön rotyogtatjuk 15 percig.
  5. Amíg a ragu fő, egy marék gerslit kisebb lábasba teszünk, és pár csepp olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük másfélszeres vízzel, picit sózzuk és puhára főzzük.
  6. A csülköt, a bőrrel és a zsíros részekkel együtt nagyobb darabokra vágjuk.
  7. Ha kész a gersli, a raguba keverjük. Belerakjuk a csülköt és a lecsepegtetett fehér babot is. Ha kell, kis csülök főzőlevet öntünk rá, és 3 percig rotyogtatjuk.
  8. A ragut tányérba szedjük, kis tejfölt kanalazunk rá és megszórjuk apróra vágott, nyers angol zellerrel.

Nézd meg videón, hogyan készül a csülkös bab

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss