Csülkös-babos egytál

Hozzávalók

  • 1 kg tarkabab (száraz)
  • 60 dkg sertéscsülök
  • 3 fej hagyma
  • 3 db lecsópaprika
  • 40 dkg konzervparadicsom (hámozott)
  • 40 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál zsír (vagy étolaj)
  • 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  • 1-2 db csilipaprika

Elkészítés

    1. A babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni. Újabb edényben, esetleg bográcsban, közben megcsinálom a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom kevés zsíron, majd fehéredésig megpirítom benne a felkockázott bőrös csülköt.
    2. A paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a csilit is hozzáteszem, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Megsózom, és a hús puhulásáig főzöm. Elkeverem benne az őrölt paprikát is. Közben a bab is megpuhult, így azt leszűröm, és összeforgatom az elkészült pörkölttel. Az előzőleg kicsit megpirított tarhonyát is hozzáöntöm, amivel addig főzöm, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, ezzel szintén megpuhul.
    3. Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltök hozzá, hogy ne maradjon túl száraz az étel.

Megjegyzés

Egyféle étellel is jól lehet lakni! Ez az étel is bizonyítja ezt! Tökéletes ebéd akár a hétköznapokra is.

Hajdu István László
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek