Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülkös bableves csipetkével - kímélőbben

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző nap beáztatom vízbe. Másnap egy nagy lábosban a babot és a megmosott füstölt csülköt előfőzöm 1 órát, majd a levet leöntöm róla, és új vízben hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, fűszerekkel felteszem újra főni. A füstölt ízét megtartja, de nem lesz olyan zsíros, és kíméli az epénket is. Ha megpuhult a hús és a babok is, akkor a megpucolt, felszeletelt zöldségeket hozzáadom, egy kevés ecettel (nekem almaecet volt itthon), cukorral, a sózást kóstolással ellenőrizzük, mert lehet, hogy nem is kell bele, készre főzzük.

Nokedlit főzünk bele, majd tejfölös habarással befejezzük. A csülök csontját vegyük ki belőle.

Ezek is érdekelhetnek