Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csuka zöldborsos mártásban

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 2 l vizet öntök egy tepsibe, hozzáadok 2 dl fehérbort, a karikára vágott sárgarépát, a felaprított póréhagymát, a provence-i fűszerkeveréket, sózom, borsozom, majd fedő nélkül lassú tűzön 20 percig főzöm. Leveszem a tűzről, hagyom kihűlni kicsit. Belehelyezem a csukát a lébe, és közepesre előmelegített sütőben készre párolom, kicsit hagyom lesülni.

Közben elkészítem a zöldborsos mártást: a 3 tojást egy fémtálba ütöm, hozzáadom a maradék bort, a felolvasztott vajat, és gőzfürdő felett habverővel habosra keverem. Beleöntöm a citrom levét, sózom, borsozom, és hozzáadom az evőkanálnyi zöldborsot, kiforralom.

Óvatosan kiveszem a halat a főzőléből, hosszúkás halas tálra helyezem, citromfűvel díszítem. A mártást külön, mártásos csészében tálalom, tetszés szerinti körettel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss