Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csuka fehér vajban

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Halfőző vagy más hosszúkás edényben 2 l vízből, az ecetből, vékony karikára vágott sárgarépából alaplevet készítek. Petrezselyemmel, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítem, sózom, borsozom. Felforralom, majd 15 perc forrás után lehúzom a tűzről, és hagyom kissé hűlni.

Eközben kibelezem, és gondosan, folyó vízben megmosom a csukát, majd az alaplébe helyezem, és kis lángon 20-25 percig főzöm.

Amíg a hal fő, mártást készítek hozzá: megtisztítom és apróra vágom a póréhagymát, ráöntöm a bort, borsozom, és fedő nélkül, lassú tűzön 20 percig főzöm, hozzáadom a vajat, kevergetve habosra forralom, majd hagyom kihűlni.

Óvatosan kiemelem az elkészült halat az alapléből, hogy egyben maradjon, előmelegített tálra helyezem.

A mártást külön, mártásos csészében tálalom. A halhoz köretként főtt vagy petrezselymes burgonyát adok, karikára vagy negyedekre vágott citrommal, citromfűvel díszítem.

Ezek is érdekelhetnek