Elkészítés: A tököcskéket meghámozom, végeit - ahogy kívánja - levágom, a többi részét 1,5-2 cm-es kockára feldarabolom. A vajat felolvasztom, megfuttatom rajta az apróra vágott kapor felét, beleteszem a tököt, és lefedve üvegesre párolom. Ekkor megfűszerezem a sóval, borssal, ráöntöm a húslevest. A lisztet elkeverem a kefirrel, és a tököt ezzel behabarom. Amint felforrt, leveszem a tűzről, mert elkészült.
A tányérra merve megszórom a maradék kaporral, az enyhén pirított, durvára vágott tökmaggal, és díszítésnek szép, sűrű tökmagolajat teszek rá. Mi fokhagymás pirítóst eszünk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre