Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csudás tökfőzelék

MME MME
2/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 db kb. 15 cm-es zsenge spárgatök
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 evőkanál hajdina- vagy rizsliszt
  • 1 dl kefir (joghurt, tejföl vagy tejszín)
  • 1 dl erős tyúkhúsleves
  • 10 dkg tökmag
  • 1 evőkanál szűz tökmagolaj
  • 1 kávéskanál vaj
  • fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A tököcskéket meghámozom, végeit - ahogy kívánja - levágom, a többi részét 1,5-2 cm-es kockára feldarabolom. A vajat felolvasztom, megfuttatom rajta az apróra vágott kapor felét, beleteszem a tököt, és lefedve üvegesre párolom. Ekkor megfűszerezem a sóval, borssal, ráöntöm a húslevest. A lisztet elkeverem a kefirrel, és a tököt ezzel behabarom. Amint felforrt, leveszem a tűzről, mert elkészült.
A tányérra merve megszórom a maradék kaporral, az enyhén pirított, durvára vágott tökmaggal, és díszítésnek szép, sűrű tökmagolajat teszek rá. Mi fokhagymás pirítóst eszünk hozzá.

Megjegyzés

Nem csak zsenge tökből finom, de abból a legfinomabb. Ha a tök már kicsit öregebb, a belsejét ki kell kaparni, és egy kicsit kisebb kockákra kell darabolni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss