Csőtészta egytál (Pasticcio di Rigatoni)

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2-3 evőkanál vaj,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 csésze tej,
  • csipetnyi só,
  • 350 g rigatoni tészta,
  • 1 fej lereszelt vöröshagyma,
  • 1 db reszelt sárgarépa,
  • 1 szál apróra vágott metélőzeller,
  • 3 evőkanál szűz olívaolaj,
  • 2 db közepes, felkockázott cukkíni,
  • 150 g felkockázott sonka,
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje,
  • 1 evőkanál apróra vágott majoránna,
  • 1/4 csésze frissen reszelt parmezán

Elkészítés

    Elkészítés: Először a besamelt készítjük el. A vajat a liszttel 5 percig főzzük, hozzáöntjük a tejet, majd felforraljuk, sóval ízesítve 10 percen át főzzük. Közben a sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a rigatoni csőtésztát, majd leszűrjük. A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkínit, a sonkát, a petrezselyem zöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük. Belekeverjük a kifőtt tésztát. Kivajazott, hőálló tálba öntjük, megöntözzük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajttal, 10 percig sütjük, majd tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sárkány Kati 12 évvel ezelőtt
Hamar kész van! Nagyon finom! De a végén 10 percnél is tovább kell sütni, amíg a sajt megpirul a tetején.

Hasonló Receptek

Magazin