Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csörögefánk

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg hideg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1/2 dl rum vagy rumaroma
  • 1 tk citromlé
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • porcukor (a tálaláshoz)
  • lekvár (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a rumot, a citromlevet és annyi tejfölt, hogy közepes keménységű tésztát kapjuk. Összegyúrjuk, és hideg helyen 10 percig pihentetjük.
    2. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és egy derelyevágó (vagy kés) segítségével rombuszokra vágjuk. Mindegyik rombusz közepén hosszanti bevágást ejtünk, majd a tészta egyik csücskét áthúzzuk a vágáson, így megkapjuk a csöröge/forgács formát.
    3. Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ha elég forró, kis adagokban kisütjük benne a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

      Gasztrogabó receptjei >>> 

Megjegyzés

Egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük az olaj hőfokát. Akkor jó, ha a tésztadarab elkezd sülni, de nem ég meg hirtelen. Ha habzik az olaj, az azt jelzi, hogy lehűlt, így várjunk a következő adag sütésével addig, amíg újra fel nem forrósodik.

gasztrogabo
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes