Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csörögefánk gyorsan és egyszerűen

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A  lisztet elkeverjük a sütőporral, és a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vajat és a tojássárgáját és jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. 
  2. A tésztát rombusz alakúra felvágjuk, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon. Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk! 

    Ajánljuk még:

NAGYI CSÖRÖGEFÁNKJA >>> 

GYORS JOGHURTOS FÁNK>>> 

ROPOGÓS FÁNKGOLYÓK ÉS -KARIKÁK>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss