Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csörögefánk gyorsan és egyszerűen

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • A tálaláshoz:
  • Vaníliás porcukor (ízlés szerint)
  • Házi baracklekvár (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A  lisztet elkeverjük a sütőporral, és a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vajat és a tojássárgáját és jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. 
    2. A tésztát rombusz alakúra felvágjuk, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon. Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk! 

    NAGYI CSÖRÖGEFÁNKJA >>> 

     

Megjegyzés

Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!

ditti56
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes