Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csörögefánk csilis csokiszósszal

Hozzávalók

  • 1 db vaníliarúd
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 db tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 1 tk sütőpor
  • 40 dkg sima búzaliszt (BL-51) + a nyújtáshoz
  • kb. 2 l olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • A csokiszószhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • csilipehely

Elkészítés

    1. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. Robotgép habverőjével a puha vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliavelővel és a sóval. Beledolgozzuk a tojásokat és a tejfölt, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített liszt 2/3-át. Végül a munkalapon belegyúrjuk a maradék sütőporos lisztet, és a tésztát 30 percig pihentetjük.
    2. Közben a szószhoz a csokoládét darabokra tördeljük vagy késsel felaprítjuk. A tejszínt a tejjel együtt láboskában felforrósítjuk, és állandóan kevergetve felolvasztjuk benne a csokidarabokat. Ne forraljuk! A szószt csilipehellyel ízesítjük.
    3. A tésztát a liszttel meghintett munkalapon kb. 1/2 cm vastag lappá nyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
    4. Lábosban felhevítjük az olajat. (Akkor jó, ha a beledugott fakanál mellett kis buborékok szállnak fel benne.) A csörögéket adagonként mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd habszedőkanállal kivesszük, és rácson vagy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Még forrón megszórjuk porcukorral, és a csokiszószba mártogatva fogyasztjuk.

    Csörögefánk receptek >>>  

A csokiszószt csilipehely helyett kardámommal, fahéjjal, valamint reszelt narancshéjjal vagy kandírozott gyömbérrel is megbolondíthatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin