Csöröge egyszerűen

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 dl tejföl
  • kevés pálinka
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • vaníliás cukor
  • lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ne legyen se túl puha, se kemény, majd fél órát pihentetjük.

    A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és derelyemetszővel rombuszokat készítünk, közepén bemetsszük, és forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.

    Vaníliás cukorral vagy pikáns lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

Benke Laci bácsitól tanultam ezt a receptet, végre visszadta azt az ízt, ahogy Nagymamám készítette. Legközelebb rummal próbálom ki, mert minden receptben ezt írják. De Laci bácsi receptje tuti.

Nagy Ibolya
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kis Angelika 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett,köszönöm!
Nagy Ibolya 3 évvel ezelőtt
Kedves bednem! Nem kell a tésztájába zsiradék, csak tejföl és pálinka mennyiségével lehet a keménységén segíteni. Ha letakarod és pihenteted akkor úgy is lágyabb lesz mint a gyúrt tészta. Vagyis úgy készítsd el mintha gyúrt tésztát csinálnál. Azért merem ajánlani így ezt a receptet mert kipróbáltam, Benke Laci bácsitól tanultam és tuti a recept. Remélem nem fogsz benne csalódni, jó munkát és remélem Te is a kedvenceid közé fogod sorolni, ezt a ritkán készített süteményt.
Bedő Erika 3 évvel ezelőtt
Nem kell a tésztába olaj vagy zsír? Nehezen állt össze, tettünk még bele +1 tojássárgát és egész tejfölt. Most pihen. Szobahőmérséklet helyett az ablakban (10C), mert nem tudjuk, hogy hidegen vagy szobahőmérsékleten? Ízre így is finom, reméljük jó lesz kisütve is! Próbálkozunk :)

Hasonló Receptek

Magazin