Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csorbaleves Haidy módra

90 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé).
  2. A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csirkemellel együtt egy fazékba feltesszük főni egészben, sózzuk, borsozzuk, a zellert, karalábét és a gyökeret kettévágjuk, a többit nem kell.
  3. Amíg fő, addig a maradék 2 sárgarépát lereszeljük közepes lyukú reszelővel, megpucoljuk a fokhagymát, és összezúzzuk a fokhagymanyomóval, kimérjük az ecetet, kimérjük a tejfölt, a kaliforniai paprikát meg gyufaszál vékony csíkokra vágjuk, és szétszedjük a tojást, mivel csak a sárgájára lesz szükségünk.
  4. Amikor megfőtt a levesünk, levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a mellet és a zöldségeket, a levét átszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, amikor egy kicsit meghűlt, csíkokra tépkedjük.
  5. A tejfölt beleöntjük egy műanyag edénybe, hozzáadjuk a tojássárgáját, és egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk, aztán fokozatosan egy merőkanál segítségével merünk a levesből a tojásos tejfölhöz, és addig keverjük a habverővel, míg csomómentes nem lesz, majd ezt visszaöntjük a levesbe.
  6. A lereszelt sárgarépát olajon megpirítjuk körül-belül 3 percig, és ezt is hozzáöntjük a léhez, továbbá hozzáadjuk a fokhagymát, ecetet, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a húst.
  7. Jól összekeverjük, és lehet tálalni, én csípős paprikát ajánlok mellé. Jó étvágyat hozzá.

Megjegyzés

Egy erdélyi levest hoztam nektek. Ahány konyha, annyi szokás, szokták mondani, én a csorbát így is készítem, ez nem raguleves, inkább hasonlít egy picit a román konyhából ismert pacalleveshez. - Haidel

Ezek is érdekelhetnek

Friss