Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csorba zöldfűszeres húsgombóccal

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a húsgombócokat. A darált húshoz hozzáadjuk a zabpelyhet, az apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet, lestyánt, a kurkumát, a sót, a borsot és a csilipaprikát. Végül hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk, és a masszából nedves kézzel kb. két cm átmérőjű gombócokat formázunk.
  2. Megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket. Egy nagy fazékban felteszünk vizet főni megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a felaprított kaprot és lestyánt, a savanyú káposztát, a szárított vargányát és az ételízesítőt. Amikor felforrt, belerakjuk a gombócokat, és alacsony hőfokon főzzük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Belerakjuk a feldarabolt répát, és a petrezselyemgyökeret, megdinszteljük, majd rászórjuk a póréhagymát. Kevergetjük, hogy nehogy leégjen. Rátesszük a lisztet, elkeverjük, majd felengedjük egy bögre hideg vízzel. Felforraljuk, és a leveshez adjuk.
  4. Beletesszük a zöldbabot, a felkarikázott paprikát, a feldarabolt paradicsomot és a zöldborsót, majd kis lángon készre főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
  5. Egy tálba öntjük a tejszínt, hozzáadunk 2-3 merítőkanál levest, és jól összekeverjük, majd a leveshez öntjük. Jó étvágyat kívánok!

 

Megjegyzés

Nagyon laktató leves. Ajánlom nektek is, annyira finom, ízletes, laza gombócok lettek, persze a sok zöldfűszer is kellemes ízt adott neki. Ami fontos mindenki számára, hogy zabpehellyel sokkal egészségesebb, mint a rizzsel. Persze azzal is készíthető a húsgombóc. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss