Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csontos sertéskaraj tejfölös áfonyamártással

default user icon

Hozzávalók

  • 800 g csontos sertéskaraj
  • bors
  • olaj (a tepsihez)
  • 500 ml tej
  • 200 g áfonyalekvár
  • 1 tk mézes mustár
  • 3-4 db borókabogyó
  • 200 g tejföl

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, majd szárazra töröljük. A zsíros széleket bevágjuk kissé, majd sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Ezután mindet egy kiolajozott tepsibe fektetjük, majd meglocsoljuk a tejjel.
    2. Lefedjük alufóliával, aztán 200 fokos sütőben kürülbelül 80 percig sütjük. Végül levesszük az alufóliát, és a legnagyobb fokozaton addig sütjük, míg a tej el nem párolog.
    3. Az áfonyalekvárt egy lábosba tesszük, majd kevergetve megmelegítjük. Hozzáadjuk a mustárt, a porrá tört borókabogyót, egy kevés borsot és a sót. Ha ezzel megvagyunk, levesszük a tűzről, majd simára kevergetjük a tejföllel. Tálaláskor a puhára sült húsra kanalazzuk. Leginkább a ropogósra sült burgonya illik hozzá, díszítéshez pedig friss áfonyát használunk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin