Csontleves

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg marhacsont (disznó is lehet)
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • feketebors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel főni. 1-1,5 óra lassú főzés után (a közben esetleg képződő habját szedd le) tedd bele a zöldséget, s változatlanul igen lassan főzd tovább.

    Egy újabb bő óra múlva a tálalásra szánt zöldséget vedd ki, kevés leszűrt lében tedd félre, s tartsd melegen. A leveses lábast húzd le a tűzről, s hagyd néhány percig ülepedni. Majd szedd le a zsírját, s (nem öntve, hanem kanalazva) egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán szűrd át.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kiss andrás 1 évvel ezelőtt
Valóban ez az alaprecept és minden benne van ami kell. A csontnál sem tér ki, hogy milyen drága csontokat vegyél. Nagyon sok csontféleség alkalmas erre. Fenséges a zöldség benne ahogy átvette az ízeket. Talán amikor ép van kéznél akkor egy kis borsó sem rontsa el.
Évi 3 évvel ezelőtt
Fantasztikus alaprecept! Pár dolgot másként csináltam, de a vezérfonalat ez a recept adta. Köszönet érte!
Vörös Beáta 3 évvel ezelőtt
Szintén első leves... Jézus....ez tényleg nagyon finom lett (pedig nem vagyok egy nagy szakácsnő :) )...
Gál Erika 6 évvel ezelőtt
ezt főztem tegnap, életem első csontlevese, nagyon finom lett :)

Hasonló Receptek

Magazin