Elkészítés: Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel főni. 1-1,5 óra lassú főzés után (a közben esetleg képződő habját szedd le) tedd bele a zöldséget, s változatlanul igen lassan főzd tovább.
Egy újabb bő óra múlva a tálalásra szánt zöldséget vedd ki, kevés leszűrt lében tedd félre, s tartsd melegen. A leveses lábast húzd le a tűzről, s hagyd néhány percig ülepedni. Majd szedd le a zsírját, s (nem öntve, hanem kanalazva) egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán szűrd át.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre