Elkészítés: A csontokat megmosom, majd 1,5 liter vízben felteszem főni. Sózom.
A zöldségeket megtisztítom, a répát és a fehérrépát hosszában felcsíkozom, a zellert és a karalábét négybe, a krumplit kockára vágom, a hagymát megmosom, a kelkáposzta torzsáját kivágom, a paprikát, a chilit és a gombát felszeletelem. A zeller leveleiből 3 szárat és a petrezselymet egészben hagyom.
Amikor a leves felforrt, a habot leszedem, a tűzhely hőfokát közepesre veszem, fűszerezem, s gyöngyöző főzéssel 45 percig főzöm. Kiveszem a csontokat, beleteszem a felvágott zöldségeket, a hagymákat héjával, a kelt egészben.
A csontról leszedem a húst, visszateszem a levesbe. Kb. 40 perces főzés után, amikor a zöldségek megpuhultak, tálalok.
A velőscsontból kiszedem a velőt, pirítóssal tálalom sóval, borssal, hagymával. A levest tálba merve tálalom, aki akarja, gazdagíthatja még főtt cérnametélttel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre