Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csontleves vegyes csontból

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 2 kg csont vegyesen /sertés, marha, csirke, minél több fajta, annál jobb/
  • 4 szál sárga répa
  • 3 szál fehér répa /gyökér/
  • 1 kis fej zeller és/vagy zellerzöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
  • csipet gyömbér
  • csipet szerecsendió virág
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük.

    A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sót, borsot, a hagymákat, az ételízesítőt, és kis lángon legalább 1 órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket, és készre főzzük.

    A levest hagyjuk fél órát pihenni, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin