A csontleves palacsintametélttel elkészítéséhez a csontot megmossuk, a répákat meghámozzuk, majd feldaraboljuk. Mindet lábasba teszünk a babérlevélle, a leöblített zellerzölddel, pár szem borssal és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és 90 percig főzzük.
Közben gépi habverővel simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel meg 1/4 tk sóval, majd 10 percig pihentetjük. Kiolajozott, forró serpenyőben, közepes lángon a tésztából 4-5 db vékony palacsintát sütünk. Melegen feltekerjük őket, és csíkokra vágjuk.
Átszűrjük a levest egy másik lábasba, és nagy lángon 20 percig forraljuk. Megsózzuk, majd a palacsintametélttel tálaljuk. Aprított zöldfűszerrel díszíthetjük.