Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csontleves májgaluskával

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg vegyes csont (marha, sertés)     
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk paradicsom püré
  • 10 szem egész bors
  • A májgaluskához:
  • 15 dkg csirkemáj
  • 1 db zsemle
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • majoránna
  • 2 szál petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Vizet forralunk, beletesszük a csontokat, és ha ismét felforrt leszűrjük, és átmossuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, és nagyobb darabokra vágjuk őket.
    2. A leszűrt, megmosott csontot 2 liter hideg vízben felteszük főni, és ha felforrt, alacsony lángon tovább főzzük épp, hogy csak gyöngyözzön. A tetején keletkező habot lemerjük róla.
    3. 1 óra elteltével hozzáadjuk a zöldségeket, a sót és a borsot, 45 perc főzés után levesszük a tűzről, és 15 percet pihentetjük, hogy leülepedjen. Lassan kanalazva átszűrjük egy ruhán, vagy sűrű szitán vagy szűrőn.
    4. A galuskához megkaparjuk a májat, beáztatjuk a zsemlét, és kinyomkodjuk.
    5. Az apróra vágott hagymát lepirítjuk egy kevés olajon. Egy tálban elkeverjük az eddigieket a fűszerekkel, a tojással és a zsemlemorzsával, a liszttel és az apróra vágott petrezselyemmel. Egy fél órát pihentetjük, sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a masszából galuskákat. Nagyjából 5 percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk a saját levébe megduzzadni. 

      Még több leves itt >>> 

      GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! - VÁLOGATÁS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin