Elkészítés: A felhevített zsíron a hús minden oldalát elősütjük, majd félretesszük.
A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, rátesszük a pirospaprikát, beletesszük a húst, felengedjük vörösborral, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi a húst ellepi. Zúzott fokhagymával, cseresznyepaprikával, sóval ízesítjük, és ha felforrt, lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.
Elkészítjük a túrógaluskát. A túrót összegyúrjuk a tojásokkal, majd a liszttel. Evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk, és forró, sós vízben kifőzzük.
Tálalás előtt a húst felszeleteljük, a párolólét leszűrjük (ha kell, forralással sűrítjük).
A hússzeleteket a túrós galuskával, a mártással és kevés túróval körítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre